Villihirvet - opas Britannian lajeihin

Laki: Chordata - Luokka: Nisäkkäät - Järjestys: Artiodactyla - Perhe: Cervidae

Metsäkauris

Walesin ainoat villi- tai luonnonvaraiset peurat olivat 1980-luvun loppupuolella kesannoinnissa hyvin harvoilla punahirvieläimillä, jotka olivat paenneet Powisin linnasta lähellä Welshpoolia. Kaikki muuttui 1980-luvulla, kun Englannin Ludlowin alueella vapautetut metsäkauret tulivat Walesin rajan yli ja olivat vuoteen 1989 mennessä läsnä Powysin puolivälissä lähes yhtä länteen kuin Llandrindod Wells. Noin samaan aikaan oli ensimmäisiä ilmoituksia muntjacista, jolla oli outoa eläintä, joka ilmestyi maaliskuussa.

Kun Wales Deer Initiative toteutti viimeisimmän hirvieläinten tutkimuksen Walesissa, huomattiin, että kaikki lajit olivat kasvattaneet levinneisyyttään ja että erityisesti mäti ja muntjac olivat levinneet dramaattisesti Walesin keski- ja eteläosissa.

Stag

Walesissa on nyt vain kaksi aluetta, joissa ei ole luonnonvaraisia ​​tai luonnonvaraisia ​​peuroja. Ensimmäinen on Luoteis-nurkka, vaikka Angleseyssä oli vasta äskettäin villiä kesannointia ja mäti ja muntjac työntivät tälle alueelle, ja toinen on suuri osa Etelä-Glamorganin vanhasta läänistä, vaikka jälleen kerran ei ole kauan ennen kuin muntjac näkyy täällä.

Kuusipeura

Kesannot eivät ole alkuperäiskansoja Yhdistyneelle kuningaskunnalle, mutta ne ovat olleet olemassa ainakin 2000 vuotta. Ne ovat peurapuistojen yleisiä täplikkäitä peuroja ympäri maata. Se on numeerisesti yleisin peura Walesissa, ja se on jo pitkään vakiinnuttanut tukikohdat Wyen laaksoon ja Itä-Monmouthshireen, Twyi-laaksoon Llandeilon ja Carmarthenin välillä, Elwyn laaksoon St.Asaphin alueella, Margam-puiston viereisiin metsiin Port Talbotin lähellä, ja Cow y Breninin metsä Gwynedd ja Powys. Sitä esiintyy myös pienemmässä määrin suurimmalla osalla Pohjois-Walesia, Teifi-laakson alaosassa ja kaikkialla Englannin rajalla.

Kesannousu olkapäähän asti 0,9 m (38 tuumaa), ja uroksilla tai taalilla on pitkät sarvet, jotka ovat kämmenillä kypsillä eläimillä. Heillä on useita erilaisia ​​värejä. Yleisin väri on kesällä punaruskea, ja siinä on useita valkoisia pilkkuja, jotka ovat tiheämpiä selkärangan linjalla. Talvella tämä muuttuu hieman tummemmaksi enemmän tummanväriseksi ja täplät ovat vähemmän erillisiä. Heillä on erillinen kaula-aukko ja tämä on valkoinen, mustalla reunalla. Muut värivaihtelut vaihtelevat melkein mustasta valkoiseen, ja hyvin vaalea versio normaalista väristä, jota kutsutaan meniliksi, on yleistä joillakin alueilla. Useita värejä sisältäviä eläimiä voi olla läsnä yhdessä laumassa, vaikka nykyisin on taipumus yrittää ampua poikkeavat värit, koska ne ovat näkyvämpiä ja saattavat houkutella salametsästäjiä.

Kun lievästi huolestuneella kesannolla on tapana ryöstää, mikä on jäykkä jalkainen kävely, joka saa heidät näyttämään ikään kuin he olisivat pogo-kepeillä; tämä on täyden lennon edeltäjä. He rutisevat lokakuussa, ja alueita hallitsevat taalat ovat melko äänekkäitä, varsinkin aamunkoitteessa ja hämärässä, kun ne aiheuttavat valittavia ääniä, mikä on eräänlainen ristiriita sian röyhkeyden ja röyhtäyksen välillä. Tämä ääni kantaa puoli mailia tai enemmän ja voi olla varsin hälyttävä niille, jotka eivät tiedä mikä se on.

Vaikka kesantoa nähdään usein laiduntamassa laitumilla nurmialueella tai viljelykasveilla lähellä metsää, kesannot ovat tavallaan kapriiseja ja esiintyvät harvoin samassa paikassa kahden päivän ajan. Poikaset pudotetaan kesäkuussa, ja ne voidaan nähdä äitiensä kanssa heinäkuusta lähtien, kun he palaavat karjaan.

saksanhirvi

Nämä ovat suurimmat brittiläiset peurat, Landseersin Glenin hallitsijan aihe, kypsät polttarit seisovat melkein 48 tuumaa (1,2 m) olkapäällä ja iso metsäpäkki painaa jopa 500 paunaa, mikä tekee siitä Ison-Britannian suurimman maa-nisäkkään. Punahirvet olivat Walesin alkuperäisiä asukkaita, mutta nämä alkuperäiskansat kuolivat kauan sitten. Punahirvet perustettiin Walesiin pakenemalla Powisin linnasta lähellä Welshpoolia, ja pieni villi populaatio säilyy edelleen paikkakunnalla. Viime aikoina peuranviljelyn lisääntyessä muualla Walesissa on ollut enemmän pakenemisia, ja nyt on todennäköisiä luonnonvaraisia ​​populaatioita Pohjois-Monmouthshiressa, eteläisessä Lleynin niemimaalla ja kahdella alueella Dyfedissä. Vaikka heitä nähdään useimmiten Skotlannin avoimella kukkulalla, he ovat luonnollisesti metsän eläimiä ja suosivat voimakkaasti metsäistä ympäristöä.

Nimensä mukaisesti he ovat väriltään foxy red ja polttareissa on suuret moniteräiset kaviot. He yleensä runtelevat syyskuun lopulla tai lokakuun alussa, ja polttarit myrskyisät haasteita alueen muille polttareille. Kun ne ovat vakiintuneet alueelle, heillä ei ole tapana liikkua liian kauas kuin uraan, kun polttarit kulkevat jonkin matkan löytääkseen takaa (narttua). Suurimman osan vuodesta polttarit elävät poikaryhmissä ja jättävät takaraivat ja vasikat yksin. Heillä on taipumus pudottaa vasikoitaan kesäkuussa; vasikoilla on monia valkoisia täpliä elämänsä ensimmäisten kuukausien ajan.

Metsäkauris

Metsäkauris , Capreolus capreolus , on myös alkuperäiskansojen peura Isossa-Britanniassa, mutta se ei ollut ollut Walesissa useita vuosisatoja, oli aina melko yleistä Skotlannissa, mutta se rajoittui vain kolmeen Englannin alueeseen 1900-luvulle saakka - Dorset, Sussex ja järvialue. Tuntemattomista syistä se on kokenut valtavan väestöräjähdyksen 1900-luvun jälkipuoliskolla, ja se on nyt hyvin laajalle levinnyt Englannissa ja työntyi 1980-luvun puolivälissä Englannin rajan yli Walesiin Mortimer Forestin alueella. Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan se vie nyt suuren osan alueesta Englannin rajalta länteen Cardigan Bayn 15 meripeninkulman päähän rannikolta pohjoiseen A55: een ja etelään Laaksoiden päiden tielle ja aina Ceredigionin rannikolle asti.

Metsäkauris, Uusi Metsä

Metsäkauris on samanväristä kuin punahirvi, mutta paljon pienempi, hieman suurempi kuin labradori. Bucks kuljettaa pieniä kaviot, joissa kussakin on kolme pistettä kypsästä buckista. Se on kaunis ja tyylikäs peura, mutta ei karjaeläin, kuten kesanto ja punainen. Jos populaatiot ovat korkeat, ne voidaan nähdä pienissä jopa kuuden tai seitsemän peuraryhmissä talvella, mutta vaikka se näkyy nyt suurella alueella Walesissa, populaatio on edelleen melko harvinainen ja yksittäiset eläimet ovat todennäköisimmin havaittavissa . Ne eivät vaadi syvän metsän elinympäristöä, kuten isompi peura, ja elävät melko tyytyväisinä kanervan nummilla, pensasaitoissa, pienissä kopeissa ja jopa esikaupunkipuutarhoissa sekä metsissä. Niitä voidaan usein nähdä laiduntamassa pelloilla aamunkoitteessa ja hämärässä.

Metsäkauris, Hampshire, Iso-Britannia

Taalat perustavat alueet keväällä, jolloin nuoremmat taalat työntävät asuvat taalat, mikä on suuri osa näiden peurojen leviämisestä. Mänkärä heinä- ja elokuussa ja taisteluita jatkuvasti jahtaavat teot aiheuttavat pyöreiden raitojen kulumisen ruohossa ja niitä kutsutaan usein keijujen renkaiksi. He eivät ole erityisen äänekkäitä, eivätkä todennäköisesti petä läsnäoloaan uran aikana samalla tavalla kuin punaiset tai kuusipeura. Ne kuitenkin haukkuvat epäilyttävistä äänistä tai liikkeistä ennen pulttamista.

Kuntohirvi

Tämä peura ei ole Yhdistyneen kuningaskunnan kotoperäinen, se on Kaakkois-Aasian ja Intian peura. Se on peräisin joistakin Reeves Muntjacin pakenemisista Woburnista Bedfordshiressä 1800-luvun lopulla. Jo jonkin aikaa se levisi hyvin vähän 20 mailin säteellä Woburnista, mutta kuten mäti, se alkoi 1900-luvun jälkipuoliskolla yhtäkkiä laajentaa kantaansa dramaattisesti ja on nyt mahdollisesti yleinen peura Englannissa ja Walesissa. Se ilmestyi ensimmäisen kerran Walesissa 1970-luvun lopulla hyvin satunnaisen (ja epäuskoisen) havainnon kanssa Monmouthshiressa, ja tutkimuksen mukaan se on nyt läsnä noin 15 mailia kummallakin puolella Walesin koko M4-käytävää, muiden populaatioiden kanssa NE-Walesissa ja Snowdoniassa.

Se on pieni peura, joka seisoo korkeintaan noin 0,3 m olkapäällä ja jolla on kyynärpäinen, kyykyssä oleva asenne, joka on samanlainen kuin jänis tai kani. Taalat urheilevat hyvin pieniä yksittäisiä piikkisarvia suuremmasta pedikistä, ja jotkut pitävät niitä melko ruma petoja. He asuvat melkein missä tahansa ympäristössä, laajalehtisistä metsistä, seisovista viljelykasveista, rautatiepenkereistä takapuutarhoihin ja ovat usein vastuussa kaneille aiheutuneista puutarhakasvien vahingoista. Heillä ei ole kiinteää elinkaarta, ja niillä voi olla kutia käytännöllisesti katsoen missä tahansa vuoden kuussa. Ne ovat melko yksinäisiä, ja vaikka joissakin metsissä voi olla suuria kuohutiheyksiä, ne nähdään yleensä yksittäisinä eläiminä tai jalkoina olevilla siimoilla. Hälytettyään he haukkuvat kovasti kuin koira ja nostavat sitten suuret valkoiset hännänsä ja juoksevat nopeasti,usein haukkuvat mennessään.

Sika Deer

Nämä ovat myös maahanmuuttajia Aasiasta, ja heitä kutsutaan usein japanilaisiksi peuriksi tai japaniksi Sikaksi, vaikka kaikki peuramme eivät ole japanilaisia ​​alalajeja. Ne näyttävät punahirven pienemmältä versiolta, kooltaan noin samankokoiset. Ne liittyvät läheisesti punahirvieläimiin, ja itse asiassa hybridisaatio punaisen kanssa on iso ongelma Skotlannissa. Hyvin harvinaisen kiinalaisen vesihirven lisäksi ne ovat vähiten levinneitä villihirvieläimissämme, ja Englannissa ne rajoittuvat yleensä pieniin alueisiin Dorsetissa, New Forestissa, Lancashiressa ja Lake Districtissä. Niiden ei yleensä katsota olevan läsnä Walesissa, mutta äskettäin on raportoitu sikahirvien populaatiosta Teifin vuorovesialueella.

Paul Kingin ystävällisesti kirjoittama teksti.


Toivomme, että pidit näistä tiedoista hyödyllisiä. Jos niin, olemme varmoja, että nautit myös kirjoistamme Algarven villieläimistä ja luonnonkasveista. Osta ne netistä täältä ...