Corvus corax, Raven, tunnistusopas

Laki: Chordata - Luokka: Aves - Järjestys: Passeriformes - Perhe: Corvidae

Tunnistaminen - jakelu - elinkaari - ruoka - saalistajat - viitelähteet

Corvus corax, Ravens nuorten kanssa

Henkilöllisyystodistus

Harvoin nähdään suurissa parvissa, kuten esimerkiksi hyvin seuralliset Rookit, korppeja esiintyy useammin pareittain. Ravensin rungon pituus on noin 65 cm ja tyypillinen siipien kärkiväli 140 cm. Ravens ovat täysin mustia, niillä on raskas nokka ja pitkät, kiilan muotoiset hännät. Näiden varisperheen suurimpien jäsenten Ravensin valitsema kallioperän pesäpaikka on tyypillinen lajille.

Korpit mytologiassa

Raveniin on lukuisia historiallisia ja mytologisia viittauksia, joista lähes kaikilla on tumma merkitys. Sanotaan, että jos Ravens jättää Lontoon Towerin, niin kruunu, monarkia tai kenties valtio) putoaa. Yksi näistä linnuista, joka perinteisesti liittyy menetykseen ja epäonneen, puhuu Edgar Alan Poen kertovassa runossa Korppi, nuoren miehen kanssa, joka valittaa rakastetun Lenoren menetystä. Monien jäähdytyslinjojen joukossa ovat nämä: " Kerro tälle sielulle tuskaisena, jos kaukaisessa Aidennissä se kiinnittää pyhän neitsen, jonka enkelit kutsuvat Lenoriksi ..." Quoth the Raven "Never". Profeetta toistui monta kertaa koko runon ajan.

Corvus corax, Raven

Jakelu

Tämä vaikuttava lintu näkyy koko pohjoisella pallonpuoliskolla. Raven on melko yleinen asukaslintu suurimmassa osassa Britanniaa. Suurimmat pitoisuudet ovat lännessä ja pohjoisessa, ja niitä on erityisen paljon Länsi-Walesissa, jossa huolimatta esiintymisestä lähinnä yksin tai pareittain, näemme toisinaan jopa 15 kiertävää yläpuolella. Heidän kurkkuinen krooksut kaikuivat laaksoihin ylös ja alas. Ravens voi tuottaa myös paljon muita ääniä, mukaan lukien popping-ääni, kuten korkin poistaminen pullosta. Vankeudessa heidän on raportoitu jäljittelevän ihmisen ääntä.

Ruoka

Vaikka ruuat ja pienet nisäkkäät ovat niiden ruokavalio, Ravens syövät myös munia, matoja ja jopa hedelmiä ja jyviä.

Petoeläimet

Ravensilla on suuren koonsa vuoksi vain vähän luonnollisia saalistajia; Jotkut petolinnut kuitenkin yrittävät varastaa munia, ja aikuiset korpit puolustavat pesiään kiivaasti terävillä nokkoillaan ja kynsillään.

Elinkaari

Pesä on valmistettu kepistä ja vuorattu ruoholla ja lampaanvilla. Metsäisissä laaksoissa ja muilla alankoalueilla ne pesivät myös suurissa puissa. Raven-naaras munii 3-7 ruskealla täplällä vaalean sinivihreää munaa, joita hän inkuboi enintään kolme viikkoa. Nuorilla kestää yleensä viisi tai kuusi viikkoa, jolloin molemmat vanhemmat ruokkivat heitä. Perhe pysyy yleensä yhdessä, kunnes nuoret ovat seitsemän tai kahdeksan kuukauden ikäisiä.

Vaikka suojelluissa ympäristöissä, kuten Tower of London, Ravensin tiedetään elävän jopa 40 vuotta, luonnossa niiden tyypillinen elinikä on 10-15 vuotta.

Suojelun tila

Ei uhattuna.

Viitelähteet

Clive Viney & Ray Tipper (2. painos, 2016) Algarven villieläimet, luonnollinen vuosi , First Nature

BirdLife International. 2017. '' Corvus corax (muutettu versio vuoden 2016 arvioinnista) ''. IUCN: n uhanalaisten lajien punainen luettelo

Kiitokset

Tämä sivu sisältää kuvia, jotka ovat ystävällisesti kirjoittaneet Will Bown ja Melvin Gray.


Toivomme, että pidit näistä tiedoista hyödyllisiä. Jos niin, olemme varmoja, että nautit myös kirjoistamme Algarven villieläimistä ja luonnonkasveista. Osta ne netistä täältä ...